miercuri, 20 septembrie 2017

"ARTA la intrare", un periplu bucureștean cu desfășurare între 19 septembrie și 19 octombrie 2017


Proiectul expozițional "ARTA la intrare", prima manifestare de intervenție urbană de acest gen și amploare, care reunește 23 de amplasamente și arta a 23 de artiști și arhitecți români și străini, este un periplu bucureștean de artă coordonat de Anca BOERIU.

Deschiderea oficială a avut loc la Galeria Galateca, pe 19 septembrie 2017, într-un cadru festiv, prin expunerea unor imagini ce incită la o călătorie de cunoaștere a artei, care coboară de pe soclul său în spații spații publice dar și în spații hibride, respectiv intrări ale unor clădiri sau monumente din București.

Institutul Cultural Român, Centrul de creație, Artă și Tradiție (CREART), Grădinița Icoanei, Ceainăria Bernschutz-Lahovari, Teatrul Nottara, Centrul Național al Dansului,  Muzeul Național al Literaturii, Universitatea Națională de artă, Facultatea de Artă Decorativă și Design, sunt numai câteva dintre locațiile unde pot fi găsite lucrările, din cele mai diferite genuri: instalație, obiect, video, pictură și tehnică mixtă, desen cusut pe hârtie, print, fotografie, gravură etc.

Manifestarea are ca punct fix, central, o expoziție inovatoare, de prezentare a proiectului B-OSA, Playng B-OSA în cadrul galeriei Galateca.


Prezentarea artiștilor și harta locațiilore pot fi găsite pe site-ul artalaintrare.ro