sâmbătă, 16 mai 2015

Noaptea Muzeelor - Muzeul National de Arta al Romaniei 16/17 mai a.c.


Priveste arta! Arta te priveste!

"In acest an, cu ocazia Noptii Muzeelor, MNAR se alatura Retelei Nationale a Muzeelor din Romania pentru a protesta fata de saracirea ireversibila a patrimoniului muzeal national din cauza restituirilor de bunuri culturale si cladiri care au adapostit muzee. Sub titlul Priveste arta! Arta te priveste!, MNAR propune publicului, pe langa vizita in Galeria Nationala si in expozitiile temporare deschise in nocturna, un periplu mai putin obisnuit intr-o Galerie de (ne)uitat. Aceasta va cuprinde ramele si soclurile catorva dintre lucrarile ce nu mai fac parte din patrimoniul muzeal in urma unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

In intervalul orar 19.00 – 04.00 vor putea fi vizitate in regim de gratuitate la sediul central (Calea Victoriei 49-53): Galeria Nationala, Galeria de ne(uitat), in avanpremiera expozitia eveniment Constantin Popovici si seducia modernitatii si la Muzeul Colectiilor de Arta (Calea Victoriei nr. 111) expozitia Comori de arta din Colectia Ion Chiricuta.

Tototata luni, 18 mai, este Ziua Internationala a Muzeelor si se poate vizita gratuit Muzeul Colectiilor de Arta, in intervalul orar 11.00 – 19.00.
"
- Comunicat Muzeul National de Arta al Romaniei -