joi, 31 iulie 2014

Gheorghe MOSORESCU la Galeria "Europe", Brașov, 4 - 15 august 2014



Gheorghe MOSORESCU, severinean de origine, aparține culturii brăilene de 33 de ani.
Scenograf la Teatrul "Maria Filotti'' Brăila și președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din România - Filiala Brăila, se prezintă Brașovului prin expoziția de pictură ,,Puncte de vedere ... Dincolo''.

Se poate privi expoziția gândind la spusele Domnului Pavel Șușară despre zona "Dincolo".
Gheorghe Mosorescu "știe, mai bine ca oricine, că elementul care separă universul imediat (...) de celălalt univers, cel paralel și ficțional, (..) este un obturator misterios, un zid mobil și vălurit, ca apa (..). Prin penetrarea acestei opacități, prin marginea găurii negre, cele două Universuri paralele comunică, fac schimb de substanță și de energie, transferându-și, reciproc, forța de combustie.(...)
Privitorul de dincoace, din fața pânzei creatoare de iluzii sau din fața iluziei unei pânze sfâșiate, vede Dincolo, în transparența, pamânt și apă, aer și foc, lumina și întuneric, păduri și păsări, simboluri cristice și morții de sub pământ, albul orbitor și semnul minimal, germenele dens al unui posibil Big-Bang, pâna ce, ca într-un scenariu halucinant și mistic, își întâlneste proprii ochi, țintindu-l simetric, din aceeași nevoie irepresibilă de a vedea, de a cunoaște și, mai ales, de a recunoaște!''

Apoi, vor fi Puncte de vedere!