joi, 5 iulie 2012

Licitaţia de Bijuterii de Epocă şi de Colecţie, Artmark, la Mamaia


La cel de-al treilea eveniment estival organizat de Artmark la Hotel Vega are loc şi o premieră: prima licitatie de bijuterii de epocă şi de colecţie, realizată şi în duplex cu sediul Artmark din Bucuresti, Palatul Cesianu-Racoviţă.

 După ce in 2010 si 2011 s-au desfăsurat cu succes două Licitatii de Orientalism la Vega, în această vară, Artmark inaugurează o nouă categorie de licitaţii, propunând o selecţie valoroasă de bijuterii aristocratice, istorice şi de autori renumiţi. Licitaţia de Bijuterii de Epoca si de Colectie aduce 98 de piese de excepţie, care vor străluci la Mamaia, în cel de-al treilea eveniment estival organizat de Artmark la Hotel Vega, în duplex cu Bucureşti.

Piesele centrale ale licitaţiei sunt bijuteriile realizate de case europene celebre - Korloff, Crivelli, Schoeffel, de Grisogono, creatori contemporani de prestigiu – Gilberto Preda, Paolo Piovan Giorelli, Claudio Fiorentino, Leo Pizzo sau artişti faimoşi ai secolului trecut, precum Joseph Resch, bijutierul Regelui Carol I. Cel mai important lot al evenimentului de acum este un spectaculos colier de seară, compus din cinci lanţuri din aur alb, decorate cu 1000 de diamante cu tăietură briliant de 28,60 carate. Bijuteria somptuoasă are o valoare estimativă de 80.000 – 105.000 €.
Printre bijuteriile de colecţie oferite se remarcă şi broşa austro-ungară de colecţie, din aur şi argint, decorată cu diamante (estimată la € 2.800 – 5.500), broşa din aur, email şi perle, decorată în manieră neo-renascentistă cu portretul unei prinţese, purtând monograma artistului (estimată la € 1.500 – 2.200) şi „Floarea de albăstrea”, o broşă din aur, atribuită lui Joseph Resch, decorată cu diamant şi email cobalt (est. € 1.500 – 2.200).

Expoziţia bijuteriilor puse în vânzare are loc in perioada 4 - 7 iulie la Hotel Vega din Mamaia şi poate fi vizionată între orele 10:00-21:00. Intrarea este liberă pentru toti cei interesaţi, iar participarea la Licitatia de Bijuterii de Epoca si de Colectie are loc pe baza invitatiei din partea organizatorilor, in seara de duminica, 8 iulie, ora 20:00, pe terasa Hotelului Vega.


(info: Artmark şi Hotel Vega)