miercuri, 16 mai 2012

Noaptea Muzeelor, 19-20 mai 2012


Binecunoscutul eveniment, Noaptea Muzeelor aflat deja la a opta ediţie, este patronat şi în acest an de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM).
Noaptea muzeelor reprezintă pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, de pe 18 mai. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul deschizându-şi larg porţile pentru vizite nocturne, dintre care multe gratuite şi organizând programe speciale precum expoziţii noi, spectacole, itinerare inedite etc.
Detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor pot fi urmărite pe adresa  http://nuitdesmusees.culture.fr.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), partener oficial al evenimentului la nivel internațional, care organizează, coordonează şi promovează evenimentul din România, propune vizitatorilor, în acest an, un nou circuit-pilot, la Cluj.
În România aproximativ o sută de muzee din Bucureşti, Cluj dar şi din alte oraşe își așteaptă vizitatorii în nocturnă, conform itinerarelor şi orarului indicat pe site-ul  www.noapteamuzeelor.ro. 
Regalul ce se desfăşoară cu acest prilej se extinde pentru unele muzee sau organizaţii pe mai multe zile, înainte sau după această dată, oferind vizitatorilor o mare varietate de activităţi culturale.

Pentru a-și stabili mai ușor propriul traseu, vizitatorii bucureşteni şi clujeni sunt invitați să folosească, hărţile cu programul Nopţii Muzeelor în București şi Cluj , tipărite de RNMR cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național.  Astfel, ei pot alege să-și petreacă noaptea de 19 spre 20 mai 2012 parcurgând atât muzee care și-au facut o tradiție din sărbătorirea acestui eveniment, cât și muzee sau organizații culturale care s-au alăturat în 2011 sau chiar în acest an.

Cine şi cum  participă la eveniment, muzee şi organizaţii :
Noaptea muzeelor în alte oraşe

info: http://www.noapteamuzeelor.ro/