marți, 5 aprilie 2011

"Reflecţii la ...Cuptor", Doru AXINTE la Clubul caricaturiştilor "Sorin Postolache", Bucureşti

  
Doru AXINTE, prezintă o expoziţie bogată în semnificaţii şi teme de actualitate ori reinterpretări ale unora des abordate, recunoscute ca fiind jaloane şi pietre de încercare pentru fiecare artist în satira desenată, toate tratate cu mult simţ de răspundere civică şi morală. 

Chiar teme „grele” pentru zilele noastre, se prezintă într-o formă delicată, în haine de sărbătoare. 



Aici se regăsesc lucrări premiate în saloane naţionale şi internaţionale prestigioase, între care recunoaştem lucrarea premiată în „International Salt & Pepper Satirical Art Salon”, organizat pentru prima oară anul trecut de către revista noastră.

Desenul fluid, prezentat într-o proporţie optimă de vid şi plin, linia cursivă, elegantă şi culoarea plăcută dau o personalitate aparte desenului şi trădează o mână exersată şi uşurinţă în exprimarea ideii, respectiv conceperea lucrării. 

Mesajul este bine definit de linie iar culoarea dozată în cantitatea suficientă pentru a puncta, sprijini şi nu de a defini sau agrega informaţia conţinută de lucrare.

Personajele sale se mişcă lejer, păstrându-se într-un domeniu de trăsături general utilizate, dar apar şi excepţiile privind personaje cu totul aparte.